Седмица след разрушаването на язовира Каховка в Южна Украйна броят

...
Седмица след разрушаването на язовира Каховка в Южна Украйна броят
Коментари Харесай

Броят на смъртните случаи след разрушаването на язовира Каховка продължава да расте

Седмица след разрушаването на язовира " Каховка " в Южна Украйна броят на жертвите продължава да нараства, съобщи ДПА.

Властите в следената от Украйна част на Херсонската област оповестиха през днешния ден за 10 починали и 20 ранени. Четиридесет и двама души към момента се водят изчезнали, заяви в " Телеграм " регионалният шеф на Херсонска област Олександър Прокудин.

На следения от Москва южен бряг на река Днепър броят на починалите също се е нараснал от осем на 17, съобщи съветската страна. Тъй като обаче окупираните места са изключително мощно наранени от наводненията, има опасения, че в реалност жертвите са доста повече. 

Информацията, предоставена от Русия, постоянно не може да бъде тествана от самостоятелен източник.

По публични данни украинските избавителни екипи до момента са отвели на безвредно място 2757 души, в това число 263 деца. 

Украински доброволци са съумели да спасят поданици и от окупираната страна на реката. Прокудин упрекна съветските сили, че вършат прекомерно малко за спасяването на цивилни в окупираните наводнени зони. 

Големият язовир в град Нова Каховка беше опустошен предишния вторник. Впоследствие големи маси вода се изляха от водохранилището и наводниха голям брой селища, в това число районната столица Херсон, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР