Седмица след разхлабването на мерките във Великобритания децата вече ходят

...
Седмица след разхлабването на мерките във Великобритания децата вече ходят
Коментари Харесай

Колко струва пътуването от Англия до България и обратно в COVID пандемия

Седмица след разхлабването на ограниченията във Англия децата към този момент вървят на учебно заведение присъствено, само че страната към момента е потънала в дълбоката Коронавирус пандемия. И въпреки коронавирусът да остана на назад във времето, откакто фокусът се измести върху скандалното изявление на Хари и Меган и убитата от служител на реда жена, COVID-19 продължава да върлува на английска територия.

Оказва се, че страната се сблъсква с много неясноти и неприятна организация, а възобновяване на бизнеса и стопанската система са към момента надалеч в бъдещето, обратно на всички изказвания на премиера Борис Джонсън, описа пред Dir.bg от Манчестър Габриела Станева. Само на 24 години българката се трансформира в един от най-търсените татуисти в града, само че коронакризата я оставя без работа и приходи за доста дълго време.

" От месеци сме затворени и нямаме опция да упражняваме специалността си. Аз съм самоосигуряващо се лице и за мен е още по-трудно. Платила съм всички налози, които би трябвало, само че помощ от страната не получавам ", показа Габриела, която от 2015 година живее в Англия.

 Англия е Виж още

Желанието ѝ да се прибере в България, с цел да види родителите си, се трансформира в неоснователна причина да пътува, а самото прибиране на родна земя е същинско странствуване с трудности.

" Можеш да резервираш полет, да си купиш билет, да си направиш PCR, само че това не значи, че ще летиш. Трябва да се попълниш декларацията с повода, поради която ще летиш. И на никое място не написа коя причина е основателна. Може да отидеш на летището и да ти кажат, че повода ти не е задоволителна, с цел да пътуваш ", описа Габриела.

А даже и да успееш да се качиш на самолета, полетът излиза, меко казано, " солен ".

" Трябва да си направиш тест 3 дни преди да излетиш. След като се прибереш в България, имаш карантина от 10 дни. Ако не искаш да си изолиран толкоз дълго, ти би трябвало негативен PCR до 24 часа след кацането ", съобщи Габриела.

 Не признаха тестванията за COVID-19 на 2 българки, пристигнали от Англия Виж още

Пътуването назад към Англия и изискванията, при които можеш да го направиш, провокират голям брой въпроси по отношение на коректността на страната.

24-годишната татуистка изясни, че с цел да се върне от България в Манчестър, би трябвало да си направи тест 3 дни преди заминаването. Когато дойде в Англия, има наложителна карантина от 10 дни и е принудена да заплати Travel Test Package - пакет, който включва PCR на втория и осмия ден от карантината, както и доставката на тестванията до дома.

" Имаш вид да си направиш PCR и на петия ден, с цел да не караш карантината до дъно, само че към този момент си платил и за осмия. Няма значение какви са резултатите. И никой не знае какво се случва, в случай че се окажеш инфектиран, тъй като тогава тест на осмия ден е безсмислено да се прави, само че действително ти към този момент си го платил ", изясни Габриела и добави, че страната те принуждава да избираш единствено от селектирани частни лаборатории, които да те изследват.

Нещо, което буди спомагателни съмнения, е, че тестванията се доставят до дома, а поставените под карантина лица би трябвало сами да си ги създадат.

" Никой не може да подсигурява, че ще си вземеш тестът вярно или че това ще е твоята проба. Както и не се знае дали няма да ти я изгубят, което към този момент се е случвало с мои познати ", показа Габриела.

Това съгласно нея обаче не е най-фрапиращото - на летището попълваш декларация с място за карантина, както и номер на телефон. Ако сгрешиш и една цифра от недовиждане, могат да те глобят с 10 000 паунда или да те вкарат в пандиза за 10 години за погрешна информация, означи тя и добави: " а също по този начин ти наблюдават телефона. Може да не те ревизират дали си на адреса по време на карантината, само че в случай че си излязъл, получаваш писмо, че си санкциониран, тъй като телефонът ти е бил локализиран другаде ".

Грубо сметнато, с цел да пътуваш от Англия до България и назад са ти нужни повече от 1000 лева единствено за Коронавирус проби. Така след няколко несполучливи опита да излети, Габриела към този момент не е виждала околните си от месеци.

 Англия ще желае от идващите по 2 Covid теста за 10 дни Виж още

А за имунизирането описа, че суматоха към препарата на " АстраЗенека " няма, само че не липсват антиваксъри.

" Организират се в групи, резервират си час за имунизация и не отиват, с цел да бъдат изхвърлени имунизациите ", изясни Габриела, която е решила, че към момента няма да се имунизира поради здравословни аргументи.

И излаз от коронакризата скоро не вижда: " Не знам защо възобновяване на стопанската система приказват. Всичко е затворено. Малкият бизнес и заведенията изчезват. Някои от обичаните ми заведения за хранене и кафенета към този момент не съществуват - срутени са ".

Габриела и до момента не знае по кое време ще може да се върне на работа, само че въпреки и разочарована от ограниченията, които Англия подхваща, се надява все в миналото естественият живот да се възвърне.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР