Седмица след отмяната на Гран При на Емилия-Романя пилотите във

...
Седмица след отмяната на Гран При на Емилия-Романя пилотите във
Коментари Харесай

ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО: Гран При на Монако

Седмица след анулацията на Гран При на Емилия-Романя водачите във Формула 1 застават на стартовата решетка за най-престижното съревнование в календара на шампионата – Гран При на Монако. Надпреварата е с начален час 16:00, а най-интересно ще бъде проследено в Gong.bg.

От полпозишъна в Княжеството през днешния ден ще започва международният първенец Макс Верстапен, който ще преследва своята втора победа по тези свещенни улици. Нидерландецът завоюва в Монте Карло през 2021 година, а преди 12 месеца успеха бе за неговият съотборник Серхио Перес.

Мексиканецът доста мъчно ще дублира своя триумф през днешния ден, защото ще заеме последната позиция на стартовата решетка след случая си във вчерашната подготовка. В отсъствието на Перес от челото на класирането най-голямата конкуренция на Верстапен през днешния ден се чака да пристигна от Фернандо Алонсо, който ще започва от втората позиция.

Втората редица на стартовата решетка през днешния ден ще бъде за Естебан Окон и Карлос Сайнц. Първоначално трети на старта би трябвало да бъде локалният любим Шарл Леклер, но той бе наказа с три места и ще започва шести. Монегаскът ще подели третия ред на стартовата решетка със седемкратния международен първенец Люис Хамилтън.

Очакванията на Пирели са през днешния ден водачите да заложат на тактика с едно прекъсване в бокса, стига да не завали в хода на дистанцията от 78 обиколки. Последните прогнози от тази заран споделят, че шансът да завали по време на надпреварата е 70%.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР