Седмица след официалното си откриване и ден след избирането на

...
Седмица след официалното си откриване и ден след избирането на
Коментари Харесай

Още един загубен ден от краткия живот на парламента

Седмица след формалното си разкриване и ден след избирането на ръководител се очакваше да стартира и същинската законодателна работа на новото Народно заседание. Това обаче не се случва, а днешното днешното съвещание продължи едвам броени минути – по сходство на предишния четвъртък.

Днес новите депутати гласоподаваха само оставката на депутата на „ Продължаваме промяната “ Лена Бориславова, както и да почиват в петък по предложение на Движение за права и свободи поради мюсюлманския празник Рамазан Байрам.

„ Против “ почивния ден гласоподаваха само от „ Възраждане “, а групата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ гласоподава разнородно.

Така идващото съвещание е планувано за 26 април, сряда – две седмици след откриването му и вярата е тогава най-сетне да стартира сформирането на комисии, без които не може да стартира същинската работа на законодателния орган. Без образуването на бюджетна комисия, да вземем за пример, не може да започва разглеждането на проектобюджета за тази година.

По думите на ръководителя Росен Желязков до идващото съвещание комисията по изработването на правилниците

следва да свърши своята работа по сформирането на непрекъснатите комисии “.

Така с днешния къс работен ден и почивката в петък се губят още скъпи дни в другояче евентуално късия живот на пъстрота 49-и парламент, на който му бяха нужни няколко дни даже за избор на ръководител.
Кой е Росен Желязков – новият ръководител на Народно събрание?
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР