Седмица след напрежението в село Лъкавица срещу възстановяването на отдавна

...
Седмица след напрежението в село Лъкавица срещу възстановяването на отдавна
Коментари Харесай

Член на ДПС уволни кмет - не пожелал да ремонтира джамия

Седмица след напрежението в село Лъкавица против възобновяване на от дълго време нефункциониращ мюсюлмански молитвен дом, кметският наместник на обитаемото място беше уволнен без предупреждение от кмета на община Лъки, заяви bTV.

Според локалните хора единственото нарушение на кметския намесник Трайчо Мешев е, че е застанал зад своите съселяни и се е оповестил намерено против ислямизацията на селото.

Кметският наместник е един от основателите на подписката против възобновяване на нефункциониращия от 70 години мюсюлмански молитвен дом. Уволнен е без предупреждение и без да му бъде обещано някакво пояснение:

“Седмица след репортажа,може би на господин Симеонов му станах доста неуместен заради строителството на джамията и реши да ме уволни”.

19-те непрекъснати поданици на село Лъкавица са шокирани от новината, че към този момент са без кмет. Трайчо Мешев е кметски наместник в Лъкавица от 12 години. Макар да е на 4-часов работен ден, непрекъснато извършва функционалностите си, с цел да оказва помощ на своите съселяни.

Грижи се за пътя, грижи се за хората в селото, грижи се за осветлението. Изпълнява активността и на охранител. Когато водопроводът има проблем, намесва се незабавно. На който лампата не му свети, отива и му я сменя”, хвали го Цветана Карастоянова.

На площада в Лъки също пристигнаха хора в отбрана на Трайчо Мешев. Според тях уволнението е преднамерено, тъй като кметският наместник просто е изразил мнението на хората в селото.

И, въпреки всичко, какви са претекстовете за уволнението? „ Няма претекстове. Законът ми разрешава. И всеки кметски наместник мога да го уволня, когато преценя”, дава отговор кметът на Лъки инж. Валентин Симеонов (ДПС).

Оказва се, че резултат от недоволството въпреки всичко има - към този момент не се планува възобновяване на молитвения дом в село Лъкавица. По думите на кмета от мюфтийството пуснали заявление за прекъсване на процедурата.

Трайчо Мешев има намерение да търси правата си в съда. А от организацията "Родопски хайдути " заплашват с всеобщи митинги и шествия, в случай че кметският наместник на Лъкавица не бъде възобновен на работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР