Седмица след като СЗО обяви анти-вакс движението за една от

...
Седмица след като СЗО обяви анти-вакс движението за една от
Коментари Харесай

Дребна шарка удари водещ анти-вакс район в Съединените щати

Седмица откакто СЗО разгласи анти-вакс придвижването за една от световните здравни закани през 2019 година, дребна шарка удари Портланд и прилежащия му Кларк Каунти – места с ниска централизация на имунизирани в Съединените щати.

От локалната здравна организация оповестиха, че досега има най-малко 23 доказани случая на дребна шарка в региона и още седем хипотетични от началото на тази година. Поне 20 от тези болни са без наложителната ваксина за дребна шарка.
Сърбия проверява антиваксъри, откакто морбили умъртви 12 души Заплашват ги до 5 години отнемане от независимост
Здравната организация разгласява и дълъг лист с места, на които са ходили инфектираните от морбили, измежду които има църкви, учебни заведения, лечебни заведения, елементи от интернационалното летище на Портланд, магазин на ИКЕА, както и баскетболен мач.

Здравните управляващи поучават в случай че въпреки всичко жителите се съмняват, че имат дребна шарка, да не бързат да посещават лечебните заведения, защото болестта е доста рисково. Трябва първо да се обадят на своя персонален доктор, след което вероятно да си насрочат час за обзор.
Еврокомисар кани антиваксъри да обиколят европейските гробища и да посетят деца с паралич Витенис Андриукайтис съобщи, че придвижванията срещу имунизирането връщат популацията в "каменната епоха "
Дребната шарка или морбили е инфекциозно заболяване, което визира дихателната система и има присъщ обрив по кожата. Инфекцията се популяризира по въздушно-капков път. През втората половина на XX век е въведена имунизация срещу дребна шарка, която внезапно снижава високата смъртност измежду децата в международен мащаб. Въпреки това анти-вакс придвижването през последните години се свързва със зачестилите случаи на заболели по целия свят.

Дребната шарка предизвиква към 110 хиляди смъртни случая по целия свят, най-вече в Африка и Азия, където имунизацията е рядка. В Съединените щати към 2% от всички деца не са получили наложителната ваксина. В Кларк Каунти съвсем 8% от децата не са имунизирани, сочат държавни данни, оповестени в “Уошингън пост”. От тях 7% не са имунизирани заради “лични или религиозни причини”.

Заради международното анти-вакс придвижване заболеваемостта от дребна шарка в международен мащаб се е нараснала с 30%. През 2018 година Съединените щати бяха на второ място по болни от морбили в света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР