Седмица след като Европейската комисия (ЕК) одобри включването на Българско

...
Седмица след като Европейската комисия (ЕК) одобри включването на Българско
Коментари Харесай

ЕК добави българското сирене в списъка за защитен продукт

Седмица откакто Европейската комисия (ЕК) утвърди включването на " Българско кисело мляко " като предпазено название за генезис (ЗНП), от пресслужбата на изпълнителния орган на Европейския съюз оповестиха, че в листата с 1648 към този момент предпазени аграрни продукта ще бъде добавено и 'Българско бяло саламурено сирене ".

Пускат на пазара до месеци предпазеното кисело мляко

В известието на Европейска комисия е посочено, че " Българско бяло саламурено сирене " / Bulgarsko byalo salamureno sirene е ферментирал млечен артикул, създаден от пълномаслено краве, овче, козе, биволско или смесено мляко с добавка на закваски, съдържащи Lactococcus lactis subsp. lactis и Lactobacillus casei, както и симбиотични закваски от бактериите Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, получени посредством подсирване с квас за сирене, минали нужната обработка, отлежали в саламура и са предопределени за консумация.

Списъкът на всички предпазени географски означения може да бъде открит в базата данни eAmbrosia. Повече информация е налична онлайн на Quality Schemes и на портала GIView.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР