Седмица, след като беше арестуван, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Седмица, след като беше арестуван, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов: Бях арестуван, за да не може ГЕРБ да подкрепи решение за Украйна в НС

Седмица, откакто беше задържан, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на брифинг.

"Във вторник тук беше посланика на Украйна и ние им дадохме цялостна поддръжка. Казахме, че в случай че държавното управление внесе такова искане в Народното събрание, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на идващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може в случай че влезе такова решение в Народното събрание, ГЕРБ да е афектиран, инфектиран и да не го поддържа ", сподели Борисов, представен от

Той конкретизирани, че към момента ГЕРБ-СДС има желание да поддържа вероятно решение за Украйна.



Може да сме афектирани и огорчени, само че евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разрушава страната.

Премиерът Кирил Петков стана очевидец на човек, упрекнат по закона Магнитски, добави някогашният министър председател.

"Те се срутват. Откраднаха газа, в този момент се чудят по какъв начин да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в боязън. Те ли провокираха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и смяната ", сподели още Бойко Борисов.

През декември 2019 в МФ постъпи сигнал от Васил Божков, че избрани хазартни оператори не ползват закона и в страната постъпват неточни данни. Тогава аз отправям отчета към АДИФИ за инспекция. На 28 януари първите данни са налице и те демонстрират, че хазартните оператори в действителност са отчели по-малки такси пред страната.

Две години след мен Асен Василев прави същата инспекция, която няма по какъв начин да откри друго. Опитът на висши чиновници от изпълнителната власт да се саморазправят с опозицията не е смяната, която се чака от нашето общество.

Това съобщи по време на брифинга Владислав Горанов , който бе измежду задържаните предходната седмица.

От своя страна Десислава Атанасова още веднъж разяснява по какъв начин прессъобщението за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова се появява часове преди този момент действително да се случи.

Всички знаят в какъв брой часа бяха осъществени процесуалните дейности, които съдът отхвърли да признае. Питам: това политическа бухалка и принуда ли е? Рашковото Министерство на вътрешните работи да популяризира прессъобщения без да е намесена в действителност европейската прокуратура и да няма задържани лица, когато е публикувано известието, добави тя.

По предписание на премиера и по негово удостоверение, министърът на Министерство на вътрешните работи в нарушаване на всевъзможни закони арестува водач на най-голямата партия. Никой не споделя кой ще поеме отговорност за неуспеха на акцията. Кой носи отговорност за това, което се случи в четвъртък, запита Тома Биков , също народен представител от ГЕРБ-СДС. Това е удар освен против ГЕРБ, а против европейската вероятност на България, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР