Седмица преди Коледа, малчуганите от детската градина в с. Черни

...
Седмица преди Коледа, малчуганите от детската градина в с. Черни
Коментари Харесай

Народен представител стана кръстник“ на детска градина в Черни връх

Седмица преди Коледа, малчуганите от детската градина в с. Черни връх, община Камено имаха по-различен, трогателен празник. На публична гала бе обещано име на образователното заведение, а негова " кръстница “ стана националният представител Галя Желязкова. Детската градина носи радостното име " Палавници “. Официално в регистрите за банкет тя ще попада по този начин от идната образователна година. В нея се поставят целодневни грижи за 30 деца на възраст от 2 до 6 години.

В наличието на кмета на Камено Жельо Вардунски, шефът Славина Тошева, възпитатели, деца и родители бе осъществено освещаване на самата постройка, защото до този миг подобен не е юридически. Отслужен бе и водосвет една година след наводненията в община Камено. Тогава съществено пострада и постройката на детската градина, само че след  ремонт отвори порти още веднъж. Бяха дарени и електроуреди с партийната дотация на ГЕРБ след естественото бедствия за потребностите на " Палавници “.

Галя Желязкова зарадва всички деца с доста дарове. Всяко от тях получи по една торба от плат, с която се цели възпитаване от ранна възраст към отговорно отношение към околната среда. Вътре в нея децата открива коледни играчки и разнообразни принадлежности за изобразяване и оцветяване.

Славина Тошева благодари на кмета Жельо Вардунски за поддръжката и грижите на общината за най-малките и на бургаския народен представител, който от през днешния ден ще бъде правилен другар и асистент на детска градина " Патиланци “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР