Седмица преди изборите десетки училища в София и Бургас са

...
Седмица преди изборите десетки училища в София и Бургас са
Коментари Харесай

Десетки сигнали за бомби в училища в София, Варна и Бургас

Седмица преди изборите десетки учебни заведения в София и Бургас са получили сигналите за бомби.

Директорите са получили заплашителни имейли.

 

„ Здравейте, ние сме организация Fmull Free Misanthropic Unаbombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които би трябвало да бъдат изтребени. Във всички учебни заведения са сложени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички ваши учебни заведения в Бургас. Пожелавам ви да умрете ",пише в заплашителния имейл. Текстът е на български, само че евентуално е преведен благодарение на интернет преводач.

 

" Скоро ще взривят всички ваши учебни заведения в Красно село. Пожелавам ви да умрете ",гласи финалът на заплашителния имейл, получен в учебно заведение и в София.

 

Електронните писма със заканите най-вероятно са изпратени от чужбина.

 

Във всички учебни заведения във Варна има сигнали за взривни устройства, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от варненската полиция. Служителите на реда правят инспекции.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас оповестяват, че в града сигнали има подадени към 15 учебни заведения, като те са получавани не посредством позвънявания, а по имейлите на образователните заведения.

 

Учениците от множеството учебни заведения са били освободени и ще могат да се върнат едвам след 24 часа.

В ОУ „ Георги Бенковски “ за през днешния ден бяха планувани пробни матури на седмокласници. " Всяко учебно заведение единствено дефинира по кое време да направи такава ", разясниха от районното ръководство на образованието в града.

Някои бургаски образователни заведения са предпочели да не организират евакуация в постройката, а да продължат обикновено часовете, разясняват от ОДМВР Бургас.

 

ГДБОП е почнала следствие на случая с получените заплашителни имейли за сложени бомби в десетки учебни заведения у нас. По случая работи отдел " Киберпрестъпност " в основната дирекция.

 

Екипи на Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР) правят инспекции на постройките. До момента не са открити рискови субстанции, като шефовете вземат решение дали да преустановят занятията. В някои от образователните заведения учениците са били освободени.

Междувременно bTV разгласява имейла, който учебните заведения в София - в регион " Красно село ", са получили.

В електронното писмо се показва, че " във всички учебни заведения са сложени тротилови заряди ".

" Скоро ще взривят всички ваши учебни заведения в Красно село. Пожелавам ви да умрете ", гласи финалът на заплашителния имейл.

Проверките на постройките не престават. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че занятията в учебните заведения се приключват или не по преценка на съответните шефове. На доста места у нас полицията към този момент е завършила с претърсването на пространствата и досега няма открити съмнителни движимости.

 

В канала си в Телеграм организацията, изпратила имейлите, прокламира ненавист против човечеството и децата. На профилната фотография е оповестен маскиран мъж с автоматизирано оръжие. 

Учениците от засегнатите школа ще се завърнат в класните стаи на следващия ден, в естествени часове.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР