Седмица преди британският премиер Тереза Мей да произнесе дългоочаквана реч

...
Седмица преди британският премиер Тереза Мей да произнесе дългоочаквана реч
Коментари Харесай

Борис Джонсън не си представя британците да плащат за достъп до пазара на ЕС

Седмица преди английският министър председател Тереза Мей да произнесе дълго чакана тирада за Брекзита, външният министър Борис Джонсън разгласява публикация във в. " Телеграф ", в която разказва по какъв начин си показва излизането на Англия от Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Джонсън изброява бъдещите преимущества за Лондон след напускането на съюза. Според него раздялата би трябвало да бъде ясна и внезапна, изключително по въпроса за парите, които Англия ще би трябвало да внесе в бюджета на Европейски Съюз.

" Не считаме, че ще би трябвало да плащаме, с цел да имаме достъп до техния пазар, също както те не считат, че ще би трябвало да заплащат за достъп до нашия ", написа външният министър.

Той желае излизане на Обединеното кралство от европейския митнически съюз и единния пазар, възобновяване на контрола по английските граници и анулиране на европейското законодателство.

Джонсън повтаря и едно от обещанията на екипа на акцията за референдума за Брекзит, че парите, които Лондон ще спести от вноски в бюджета на Европейски Съюз, ще бъдат вложени в националното опазване на здравето.

" Да, щом си уредим сметките с Европейски Съюз, ще си върнем контрола над към 350 милиона лири седмично. И в действителност ще е добре, както подчертаваха мнозина от нас, в случай че огромна част от тази сума отива в касите на националното опазване на здравето, в случай че тези пари се употребяват за неговото модернизиране и за въвеждане на нови технологии ", написа външният министър.

Тереза Мей ще произнесе на 22 септември в италианския град Флоренция – " историческото сърце на Европа " – идната си значима тирада за Брекзит, заяви в това време " Даунинг стрийт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР