Седмица остава до крайния срок за внасяне на номинации за

...
Седмица остава до крайния срок за внасяне на номинации за
Коментари Харесай

До 15 април ще се приемат номинации за награда Варна за ученици, учители и колективи

 Седмица остава до крайния период за внасяне на номинации за награди " Варна “ в системата на предучилищното и учебното обучение. Аргументирани оферти, съпроводени с грамоти, награди, оценки, рекомендации, анкети, самостоятелни оценки, ще се одобряват най-късно до 15 април 2021г.

Номинациите са писмени и се подават в деловодството на Община Варна. Предложенията могат да се показват от педагогическите препоръки, учебните настоятелства, Регионалното ръководство на образованието – гр. Варна, Дирекция " Образование и юношески действия " при Община Варна. Граждански, професионални сдружения и инициативни комитети, както и публични препоръки към детски градини и учебни заведения също имат право да внасят номинации.

Награда " Варна “ се присъжда всяка година в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. С влиятелното отличие се удостояват възпитаници, учители и колективи от детски градини, обслужващите звена и учебните заведения на територията на община Варна.

Наградите са в десет категории: " Ученик на годината “  в региона на общообразователната и професионалната подготовка; “Учител на годината " в региона на предучилищното, главното, междинното обучение и обслужващите звена; “Колектив на годината " в региона на предучилищното обучение, както и на главното и междинното учебно обучение и обслужващите звена.

В период до 25 април експертната комисия изготвя свое предложение до ПК " Наука и обучение ", което включва до три номинации във всяко направление, подредени от първо до трето място. Изборът е с очевидно гласоподаване и с нормално болшинство. След това ПК " Наука и обучение " на свое съвещание излъчва по едно предложение във всяко направление. Окончателното решение се взима от Общинския съвет.

Условията за кандидатстване, нужните документи и процедурата за номиниране за премия " Варна " в системата на предучилищното и учебното обучение са разказани в Статута за премия " Варна " в системата за предучилищното и учебното обучение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР