Седми ден продължава спасителната операция във военното пристанище на Астакос.По-късно

...
Седми ден продължава спасителната операция във военното пристанище на Астакос.По-късно
Коментари Харесай

Седми ден продължава спасителната операция на изгорелия ферибот

Седми ден продължава избавителната интервенция във военното пристанище на Астакос.

По-късно денем 50-те пожарникари, които вземат участие в интервенцията по търсене на хора, ще създадат още веднъж опит да отворят основната врата на ферибота „ Еюрофери Олимпия “.

Ако съумеят, това ще улесни издирвателните дейности.

В неопределеност остават 9 души, откакто през вчерашния ден вечерта беше намерено овъглено тяло на мъж в изгорелия ферибот.

Пожарникарите в Гърция оповестиха, че гибелта е настъпила в резултат на задушаване и поради високите температури, а не от огъня.

Все още тялото не е разпознато и разпознато, заради което националността на мъжа остава неразбираема.

През целия вчерашен ден пожарникарите се опитваха да отворят вратите на ферибота, с цел да могат да обходят всички пространства.

Това обаче по този начин и не се случи, тъй като се оказа, че въздухът в пространствата е мощно токсичен и леснозапалим и съществува заплаха от гърмеж.

Спасителната интервенция на военното пристанище, което е база на НАТО продължава.

На седмия ден след случая възможностите да бъдат открити оживели хора мощно понижават, само че избавителните екипи и околните не губят вяра.

Припомняме, че случаят с ферибота „ Юрофери Олимпия “ се случи в неделя сутринта, когато на борда избухна голям пожар, който бързо се популяризира по горните палуби.

За благополучие бяха избавени повече от 281 души, които пътуваха от Игуменица към Бриндизи с ферибота на италианската компания Грималди.

Общо на борда дружно с екипажа са пътували 159 интернационалните водачи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР