Седма поредна вечер продължиха протестите заради в Бруклин център, Минесота

...
Седма поредна вечер продължиха протестите заради в Бруклин център, Минесота
Коментари Харесай

Продължават протестите заради смъртта на Данте Райт при задържане

Седма поредна вечер продължиха митингите поради в Бруклин център, Минесота След всеобщите арести нощес демонстрациите към този момент протичат без катастрофи, оповестява ТАСС, позоваващ се на телевизия NBC.
Според телевизионния, нощес повече от 300 души са се събрали в полицейското ръководство, където е служила Ким Потър, която е стреляла по Райт и по-късно е била уволнена. Повечето от тях са се държлиа спокойно, на моменти скандирали лозунги с искане за правдивост в тази ситуация с убийството на афроамериканеца.
С настъпването на комендантския час в 23:00 локално време протестиращите, съгласно публицисти на NBC, са се засилили. Някои от тях влезнали в словесни разправии с полицията, само че към момента няма известия за произшествия. Снощи градските управляващи са задържали над 100 души за нарушение на комендантския час. Някои от тях са се държали нападателно, хвърляйки бутилки по чиновниците на реда.
 Извънредни ограничения в Минеаполис поради следващия случай със убит от полицията афроамериканец Извънредни ограничения в Минеаполис поради следващия случай със убит от полицията афроамериканец
Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей разгласи изключително състояние и вечерен час в града поради митингите след убийството на 20-годишния аф...
Много протестиращи упорстват за преразглеждане на обвинителния акт, издигнат против Потър от прокуратурата на окръг Вашингтон. Властите я упрекват, че е предизвикала гибел по немарливост. Според законите на Минесота това е по-малко тежко закононарушение спрямо убийството, за което може да получи 10 години затвор и санкция до Щатски долар 25 хиляди За лица, които преди този момент не са били осъждани за закононарушения, този интервал нормално се понижава на четири години.
Полицията в Бруклин център спря колата на 20-годишния Райт на 11 април поради пътно нарушаване. Докато се пробват да го арестуват, той още веднъж се качил в колата и се опитал да избяга, след което служителят на градската полиция го застреляла. Колата на Райт минава през няколко улици и се блъска в друга кола. Афроамериканецът е получил здравна помощ, само че той е умрял на място.
Полицията съобщи, че гибелта на Райт е резултат от грешката на Потър. Предполага се, че е желала да употребява електрошок, само че е стреляла с револвер. Инцидентът докара до вълнения и конфликти сред протестиращите и полицията. Властите обявиха във вторник, че Потър е подала молба за неотложно овакантяване органите на реда.
Бруклин център е предградие на Минеаполис, където сега се организира почитан развой по делото на някогашния служител на реда Дерек Шовин. Той е упрекнат в непредумишленото ликвидиране на афроамериканеца Джордж Флойд през май 2020 година Смъртта му провокира всеобщи митинги в цялата страна предходната година. Ако Шовин бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на отнемане от независимост до 40 години./ БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР