Седма жертва с коронавирус у нас. Починала е 73-годишната жена,

...
Седма жертва с коронавирус у нас. Починала е 73-годишната жена,
Коментари Харесай

Става страшно! Седма жертва на COVID-19 у нас

Седма жертва с ковид у нас. Починала е 73-годишната жена, която бе настанена за лекуване в благоевградската болница. Това е четвъртият смъртен случай на инфектиран с COVID-19 за последното денонощие в България.
Дъщерята на умрялата също е в тежко положение.
Пациентката е страдала от хронична белодробна болест и хипертония, оповестиха от здравното министерство. Лабораторните проучвания на дамата за COVID-19 са били позитивни.
По-рано през днешния ден на брифинга на оперативния щаб бе обявено за още двама оздравели и изписани пациенти с ковид. Единият от тях е бил настанен в "Пирогов ", а другият - във ВМА.
Ген.-майор Мутафчийски бе безапелационен, че страната ни към момента не е достигнала нито платото, нито пика на болестта. И изрази мнение, че евентуално наложената карантина и ограниченията за битка с COVID-19 дават резултат. Ген.-майор Мутафчийски обаче предизвести, че в случай че хората не престават да се разхождат по улиците без причина, евентуално България ще има ориста на най-засегнатите от вируса страни като Италия и Испания.
Болниците у нас към този момент били готови да посрещнат възможен пик на болестта. “Над 1470 кревати, които са обезпечени с личен състав, деклариран личен състав, и надлежно въз основата на тези неща ние пък изготвяме поръчки са защитни дрехи за личния състав “, сподели Мутафчийски.
А министър председателят Борисов съобщи, че няма да има медицински служащ от първата линия на битката с вируса без в допълнение заплащане към заплатата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР