Седемте най-развити икономики в света и Австралия се обединиха около

...
Седемте най-развити икономики в света и Австралия се обединиха около
Коментари Харесай

Г-7 се споразумя за фиксирана цена на руския петрол

Седемте най-развити стопански системи в света и Австралия се сплотиха към закрепена цена на съветския нефт вместо да одобряват плаващ курс. Това потвърдиха за Reuters източници, които са част от интензивните договаряния.

Официални представители на страните от Г-7 обсъждаха през последните седмици невиждания проект за слагане на таван на цените на доставяния съветски нефт по море, който е плануван да влезе в действие на 5 декември. Това се прави, с цел да се подсигуряват глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, ориентирани към ограничение способността на Москва да финансира нашествието си в Украйна.

Коалицията се съгласи ценовият таван да бъде закрепена цена, която ще се преразглежда постоянно “, сподели източник, който не е акредитиран да приказва обществено. „ Това ще усили стабилността на пазара и ще минимизира тежестта върху участниците на пазара “.

Самата първична цена не е избрана, само че това би трябвало да е реалност през идващите седмици.

По време на договарянията представителите са се обединили, че обвързването на цената като отстъпка към някакъв показател би довело до прекомерно огромна волатилност и евентуални ценови съмнения. Коалицията се тревожи, че плаваща цена, закрепена под цената на петрола вид Брент, може да разреши на съветския президент Владимир Путин да заобиколи механизма посредством понижаване на доставките.

Той би могъл да се възползва от система с плаващи цени, защото съветският нефт също ще се увеличи, в случай че Брент скочи заради понижаване на доставките от Русия, която е един от най-големите производители на нефт в света.

Недостатъкът на контрактуваната система с закрепени цени е, че ще са нужни повече срещи на обединението, с цел да се преразглежда постоянно закрепената цена.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън и други представители от Г-7 настояват, че таванът на цените, избран да стартира от 5 декември за суровия нефт и от 5 февруари 2023 година за петролните артикули, ще понижи финансирането за Русия, без да понижава доставките за потребителите.

Русия съобщи, че ще откаже да доставя нефт до страни, които дефинират таван на цените.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР