Седемте най-големи частни компании от енергийния сектор обявиха с писмо

...
Седемте най-големи частни компании от енергийния сектор обявиха с писмо
Коментари Харесай

Най-големите частни компании от енергийния сектор обявиха подкрепа за енергийния регуратор

Седемте най-големи частни компании от енергийния бранш оповестиха с писмо до медиите поддръжка на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и нейния ръководител Иван Иванов, чиято оставка се желае от Българска социалистическа партия, поради оставено без внимание искане комисията да попречи на договорката сред ЧЕЗ и " Инерком ". От AES България, Асоциация " Хидроенергия ", Българска фотоволтаична асоциация, EVN България, ЕНЕРГО-ПРО, КонтурГлобал Марица Изток 3 и ЧЕЗ Груп България означават, че комисията е самостоятелна, а членовете и са експерти.

Компаниите показват, че са срещу политическа интервенция в одобряваните решения. " Вярваме, че независимостта и експертността на КЕВР следва да бъдат непокътнати като гаранция за контролиране на структуроопределящия енергиен бранш в сходство с българското и европейското право ", се споделя в позицията на фирмите..

Частните вложители в енергетиката показват, че в интервал на основни промени в бранша, свързани с либерализация на електроенергийния пазар, чакат не дестабилизация и претенции за оставки, а постоянна и самостоятелна Комисия за енергийно и водно контролиране, която поставя старания за отбрана ползите на българската енергетика и българската стопанска система. В писмото се отбелязва, че седемте компании съставляват повече от половина конфигурираните мощности, а за тях работят над 70% от ангажираните в енергетиката от частния бранш.

Вчера в отбрана на КЕВР и неговия ръководител се оповестиха и четирите национално представителни работодателски съюза. " Под управление на Иванов през последните 3 години КЕВР заслужи уважението на бизнеса като самостоятелен регулатор, който пази ползите на всички консуматори – и битови, и индустриални ", е позицията на работодателите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР