Седемнадесет младежи, които продължават образованието си във висши училища и

...
Седемнадесет младежи, които продължават образованието си във висши училища и
Коментари Харесай

17 младежи в неравностойно положение получиха еднократна помощ, за да следват мечтите си

Седемнадесет младежи, които не престават образованието си във висши учебни заведения и колежи, получиха еднократна финансова помощ в размер на 4500 лв..

Средствата са отпуснати по самодейността на президента " Подкрепи една фантазия ". Право на еднократната финансова помощ в размер на 2345,45 лева имат и шестима възпитаници от 12-и клас, настанени в обществена услуга от резидентен вид, които са приключили 11-и клас с отличен триумф.

Общо 102 400 лв. бяха събрани по време на дарителската акция по самодейността - най-голямата досега. От тях 11 827,30 лв. бяха изразходвани за финансиране на абитуриентския бал през май тази година за зрелостници от обществени услуги от резидентен вид и профилирани учебни заведения за деца с нарушено зрение и слух. Остатъкът от 90 572,70 лв. пък беше разпределен във тип на еднократна финансова помощ на 17 студенти и 6 възпитаници, отговарящи на критериите по разпоредбите на самодейността " Подкрепи една фантазия ", прецизират от президентството.

Отбелязва се, че продължава наклонността за превес на избор на специалностите " Психология " и " Социални действия ". Петима от студентите са избрали да продължат образованието си в медицински специалности, като две девойки, приключили междинното си обучение с цялостно отличие, са признати в компетентност " Медицина ".
 Президентът даде старт на акцията
Президентът даде старт на акцията " Подкрепи една фантазия "

Инициативата е в помощ на бъдещите студенти и отлични възпитаници

Работата по самодейността " Подкрепи една фантазия " обгръща младежите от профилирани институции през последните две години на междинното им обучение. Тя сплотява напъните на Министерството на труда и обществената политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Държавната организация за протекция на детето, Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта. Експерти от Бюрата по труда по места съветват младежите за бъдещата им професионална реализация и предизвикват мотивацията им за продължение на образованието.

Обща цел на партньорските институции за развиване на самодейността " Подкрепи една фантазия " са действия в поддръжка на създаване на по-добри обществени умения на младежите в неравностойно състояние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР