Седемкратният световен шампион във Формула 1 се изказа остро срещу

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 се изказа остро срещу
Коментари Харесай

Хамилтън сравни хомофобията във Флорида с тази в Саудитска Арабия

Седемкратният международен първенец във Формула 1 се изрече остро против признатият в края на месец март закон в щата Флорида, който не разрешава в учебните заведения да се преподава за половата еднаквост и ориентировка до последната година на образованието. Британецът съпостави този закон с отношението, което има към ЛГБТ общността в страните от Близкия изток и по-специално Саудитска Арабия.

Самият закон бе избран като „ ненавиждан “ от президена на Съединените щати Джо Байдън малко след неговото приемане.

„ Не е добре – сподели Хамилтън пред репортерите преди началото на уикенда за Гран При на Маями – Аз стоя паралелно до хората от тази общественост тук. Надявам се, че те няма да се поддадат на натиска и ще продължат да отстояват правата си. Аз ще имам дъгата (символът на ЛГБТ общност) на моята каска този уикенд. Тук не е по-различно от Саудитска Арабия.

„ Съчувствам на хората в Маями. Не те взимат решенията, а тяхното държавно управление и това е казусът. Спортът ще продължи да бъде тук без значение от това дали аз съм част от него, или не. Но до момента в който съм тук аз ще не преставам да ги поддържам “, добави още Хамилтън.

Въпреки тези си рецензии към управляващите във Флорида британецът съобщи, че се радва, че е в Съединените щати, където тази година ще се проведат общо три спортни уикенд. След Гран При на Маями Формула 1 ще се върне в Съединени американски щати в средата на октомври за Гран При на Съединени американски щати в Остин, щата Тексас, а месец по-късно ще се организира и Гран При на Лас Вегас на уличното трасе в Града на прегрешението.

„ За нас е фантазия да сме в Маями и Съединените щати. Тук спортните почитатели са доста буйни и за нас е добре, че сме в Маями, където спортът е на висока респект. За такава огромна страна е хубаво, че ще одобри три надпревари тази година. Трудното с Формула 1 е, че нормално посещаваме една страна един път годишно. Но тук растежът на интереса към спорта в последните години е голям и за нас е значимо да присъстваме на този огромен състезателен пазар “, сподели британецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР