Седемкратният световен шампион в клас MotoGP Валентино Роси (Yamaha) вярва,

...
Седемкратният световен шампион в клас MotoGP Валентино Роси (Yamaha) вярва,
Коментари Харесай

Роси: Сам си „отгледах змии“ в MotoGP

Седемкратният международен първенец в клас MotoGP Валентино Роси (Yamaha) има вяра, че той самичък е „ отгледал змии “, които в този момент печелят в кралския клас. В неделната Гран При на Сан Марино, първите две места бяха окупирани от ученици на VR46 Academy, като Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT) записа своя първи триумф в MotoGP, а Франческо Баная (Pramac Ducati) се качи за първи път на почетната стълбичка.

И двамата имаха дуели с Доктора по време на конкуренцията на „ Мизано “, като възможния победител удържа зад себе си Роси в началните стадии, до момента в който Баная настигна и изпревари водача на Yamaha във финалните турове на надпреварата. В следствие Доктора остана отвън подиума откакто позволи неточност в последната обиколка, която разреши на Жоан Мир (Suzuki) да го изпревари.

Въпреки резултата си, Роси съобщи, че е удовлетворен от обстоятелството, че първите двама ученици на неговата академия взеха първите две места в конкуренцията.

„ Отгледахме змии “, пошегува се Роси след края на надпреварата. „ Все отново остава голямо удовлетворение от обстоятелството, че успяхме да реализираме това. Ако и аз се бях качил на подиума щеше да е нещо историческо. Разочарован съм, че единствено аз липсвах, само че съм и удовлетворен. Имаше моменти по време на надпреварата, в които се питах, чия по дяволите е беше тази концепция за основаването на академия “, приключи Доктора.

VR46 Academy бе учредена през 2014 година, като нейната съществена цел е да помогне в развиването на надарени млади италиански състезатели. Специално за тях Роси сътвори и тимове в класовете Moto2 и Moto3, което им обезпечава пряк път до мотоциклетната гран при. Освен двойния триумф в MotoGP, в неделя на „ Мизано “ академията на Доктора записа и двоен триумф в Moto2 където неговият полубрат Лука Марини победи пред своя съотборник в Sky VR46 Марко Безеки.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР