Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви след края на вчерашната

...
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви след края на вчерашната
Коментари Харесай

Хамилтън няма търпение да не трябва повече да кара W13

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън съобщи след края на вчерашната подготовка за Гран При на Абу Даби, че няма самообладание повече да не му се постанова да ръководи болидът на Мерцедес W13. За британеца последните обиколки зад кормилото на тазгодишната кола на „ Сребърните стрели “ ще бъдат във вторник по време на формалния тест на гуми, който още веднъж ще се организира на „ Яс Марина “.

„ Нямам самообладание вторникът да завърши. Това ще е последният път, в който аз ще би трябвало да карам тази кола. Нямам проекти повече да я карам. Няма да е от тези коли, които изисквам в контракта си да карам в бъдеще “, съобщи изрично Хамилтън.
 Хамилтън: Губим 0,6 секунди на вършиме Хамилтън: Губим 0,6 секунди на вършиме
Причина за това изявление на британеца е фактът, че W13 е една от най-слабите и проблематични коли, с които той се е състезавал в кариерата си във Формула 1. С нея той за първи път не съумя да завоюва нито един полпозишън в границите на сезона, а е доста евентуално да записва и първата си акция без нито една победа, откогато той дебютира в спорта през 2007 година. 
 Люис Хамилтън съпостави W13 с колата на Макларън от 2009 година Люис Хамилтън съпостави W13 с колата на Макларън от 2009 година
Сходно мнение с това на Хамилтън показа и шефът на отбора Тото Волф, който съобщи, че W13 най-вероятно няма да бъде изложен в музея на Мерцедес в Щутгард.

„ Не мисля, че тази кола ще е в челните позиции в музея в Щутгард. По-скоро ще е някъде в дъното, в някоя пещера “, сподели австриецът.
 Волф: Загубихме 8-10 месеца развиване, с цел да открием казуса на W13 Волф: Загубихме 8-10 месеца развиване, с цел да открием казуса на W13
Лошото показване на W13, породено най-много от подскачането и огромното челно противодействие на колата е повода Мерцедес да не успее да победи с купата при конструкторите за първи път от 2014 година насам. До момента през сезона „ Сребърните стрели “ имат единствено една победа, дело на Джордж Ръсел в Бразилия преди седмица.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР