Седемкратният световен шампион и трикратен победител в надпреварата за Гран

...
Седемкратният световен шампион и трикратен победител в надпреварата за Гран
Коментари Харесай

Люис Хамилтън най-бърз при завръщането на Формула 1 в Сингапур

Седемкратният международен първенец и троент победител в конкуренцията за Гран При на Сингапур Люис Хамилтън оглави класирането в края на първата свободна подготовка преди тазгодишното издание на надпреварата. Както е известно Формула 1 се завръща на „ Марина Бей “ за първи път от 2019 година насам, откакто през 2020 и 2021 Гран При на Сингапур стана жертва на пандемията от ковид.

Хамилтън съумя да запише време от 1:43.033 пет минути преди края на сесията с меките гуми не Пирели, което му разреши да победи с 0.084 секунди Макс Верстапен. Действащият международен първенец обаче записа своето достижение почти 15 минути по-рано, когато температурите на въздуха и пистата бяха малко по-високи, а и по нея нямаше отсрочена толкоз гума, колкото при опита на Хамилтън.

Тройката в края на първия час за подготовка в Сингапур затвори Шарл Леклер, който бе с 0.402 по-бавен от Хамилтън, макар че записа своето достижение единствено 3 минути преди британеца. Пилотът на Ферари пропусна първите 20 минути от сесията, поради проблем в спирачките на неговия F1-75.

Серхио Перес, Джордж Ръсел и Карлос Сайнц допълниха топ 6 в първата свободна подготовка, като те приключиха на надлежно 0.806, 1.033 и 1.105 от Хамилтън. Ръсел и Сайнц имаха близки срещи със стените на „ Марина Бей “, като британецът докосна леко стената на 11-ти завой с ниска скорост още при започване на сесията. В същото време Сайнц на два пъти се размина с тежък контакт с бетонните блокове, първо на пети завой, а по-късно и на последния 23-ти.

За разлика от испанеца Ланс Строл не съумя да се отърве от удара в стената на петия завой, като канадецът счупи своето задно ляво окачване 20 минути пред финала на сесията. Това докара и до нейното прекъсване за няколко минути, с цел да могат маршалите да отстранят болида на Астън Мартин.

Уикендът за Гран При на Сингапур продължава по-късно през днешния ден с втората свободна подготовка, която започва в 16:00 часа българско време. Тя ще се организира напълно под изкуственото осветяване на „ Марина Бей “, което ще се употребява и по време на квалификацията и надпреварата на следващия ден и в неделя.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР