Седемкратният шампион Новак Джокович продължава защитата на титлата си на

...
Седемкратният шампион Новак Джокович продължава защитата на титлата си на
Коментари Харесай

Новак Джокович е финалист на Уимбълдън

Седемкратният първенец Новак Джокович продължава отбраната на купата си на Откритото състезание на Англия по тенис - Уимбълдън.

Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи италианеца Яник Синер с 6:3, 6:4, 7:6(4) за 2:46 часа, откакто доминираше напълно.

Така Джокович реализира 34-та поредна победа на " Уимбълдън ".

Защитаващият купата си сърбин направи по един пробив в първите два сета и не загуби подаването си. В третата част взеки от двамата печелеха подаванията си, а Синер пропиля два сетбола в десетия гейм. След това в тайбрека италианецът поведе с 3:1, само че Джокович взе идващите три точки, с цел да направи поврат 4:3. Синер изравни 4:4, след което с нови три точки сърбинът затвори мача.

" Полуфиналът постоянно е доста подравнен, три доста оспорвани сета. Третият даже можеше да бъде извоюван от Синер. Имаше доста напрежение от третата част, тъй като аз не използвах своите шансове първоначално, а той усъвършенства играта си. Синер сподели, че е един от водачите на новото потомство и един от най-хубавите играчи в света сега ", сподели Джокович след мача.

Той добави, че се пробва да дава най-хубавото от себе си, макар че възрастовата разлика сред двамата е цели 14 години.

" Аз се пробвах да не мисля за възрастта, това са просто числа. 36 е новото 26. Истината е, че изпитвам доста мотивация и ентусиазъм да играя тенис. Спортът е част от живота ми и ще се опитам да бъда в него колкото се може по-дълго ", добави той и призна, че ще гледа втория полуфинал от шампионата, до момента в който се възвръща.
 Поляк изтеза Джокович в Лондон
Поляк изтеза Джокович в Лондон

Сърбинтъ взе трилъра против Хуркач

За Джокович това ще бъде рекорден 35-и край от Шлема.

В разногласието за осма купа от " Умбълдън " Новак Джокович ще играе с спечелилия от другия полуфинал сред номер 1 в схемата Карлос Алкарас (Испания) и номер 3 Даниил Медведев (Русия).

Ако завоюва купата Джокович ще се изравни с Роджър Федерер с по осем трофея от шампионата на трева в Лондон и общо 24-а купа от Големия шлем.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР