Седемкратната шампионка от Големия шлем Винъс Уилямс заяви, че сега

...
Седемкратната шампионка от Големия шлем Винъс Уилямс заяви, че сега
Коментари Харесай

Винъс Уилямс е отново на корта, започна с победа в Синсинати

Седемкратната шампионка от Големия шлем Винъс Уилямс съобщи, че в този момент играе на доста по-добро равнище, в сравнение с при започване на осъществявания с травми сезон 2023 година Американката записа първата си победа над състезател от Топ 20 в последните 4 години. Уилямс победи Вероника Кудерметова на старта на шампионата Синсинати Оупън. Кудерметова водеше с 4-1 и в първия, и във втория сет, само че пропусна своите благоприятни условия и в последна сметка разреши на американката да стигне до крайния триумф с 6:4, 7:5 в дуел преустановяван на два пъти поради дъжд.

След края на срещата си с Кудерметова, Уилямс сподели, че е щастлива да победи международната номер 16 в Синсинати, само че е имала терзания с метеорологичните условия.

„ Всъщност се тревожех повече от забавянето на мача ни поради дъжда, тъй като към този момент имам контузия от Оукланд и всички тези забавяния на дъжда и травмата ми по-късно, студеното време, споделих си: „ О, Боже, не мога да разреша това да ми се случи още веднъж. ", показа някогашната номер 1.

Уилямс, която сега е под номер 533 в международната класация съобщи още, че триумфът на първо място идва след многото изиграни мачове, с изключение на с тренировки.

" Доволна съм, че усяпх да победя с доста малко време за подготовка. Става въпрос за струпване на повече мачове, изключително откакто не си играл много време. Чувствам се добре във връзка с играта, само че да играеш мачове, това към този момент е друго “, сподели Уилямс.

Надеждите на 43-годишната тенисистка да се състезава на Откритото състезание на Австралия през януари бяха попарени, откакто получи проблем с подколянното сухожилие на шампионата в Оукланд. Уилямс се завърна на корта едвам през юни, само че реши да пропусне Ролан Гарос.

The Venus Williams twirl™️ |
— Western & Southern Open (@CincyTennis)

Друга американска шампионка от Големия шлем записа победа в два сета на централния корт в понеделник, с цел да се причисли към Уилямс във втория кръг. Слоун Стивънс, шампионката от US Open 2017 година, победи Елизабета Кочиарето със 7-5, 6-2 по-рано денем.

Стивънс, която сега е номер 38 в света изоставаше с 2:5 в първия сет, само че съумя в последна сметка да измъкне триумфа от 30-та в света италианка. Във втория кръг тя ще играе против защитаващата купата си, поставената под номер 6 Каролин Гарсия. Французойката води в директния дуел с 4-2.

„ Супер разчувствана съм. Очевидно няма какво да изгубвам и имам какво да печеля, тъй че просто ще изляза и ще дам най-хубавото от себе си, ще играя моята игра ", разяснява Слоунс идния мач с Гарсия.

Job done posts an impressive comeback to defeat Cocciaretto, 7-5, 6-2!
— wta (@WTA)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР