Седемкратната шампионка на Уимбълдън Серена Уилямс бе глобена от организаторите

...
Седемкратната шампионка на Уимбълдън Серена Уилямс бе глобена от организаторите
Коментари Харесай

"Уимбълдън" глоби Серена Уилямс с $10 000 за увреждане на тревата

Седемкратната шампионка на " Уимбълдън " Серена Уилямс бе санкционирана от уредниците на най-стария и влиятелен шампионат от Големия шлем. Бившата №1 в света беше глобена с $10 000 за нанесени вреди по тревното покритие на два от кортовете в лондонския " Ол Ингланд клъб ".

На 30 юни, ден преди формалния старт на Откритото състезание на Англия, по време на подготовка 37-годишната американка се ядосала поради свое неверно отиграване и блъснала мощно ракетата си в земята. Емоционалният изблик на Серена оставил дупка върху корта, който въпреки всичко бил възобновен за началото на шампионата. Това обаче било рецидив при Уилямс, която единствено два дни по-рано изровила тревата и на друго от игрищата в комплекса.

Домакините в Лондон постановиха санкции на още двама тенисисти, взели участие в конкуренцията тази година. Фабио Фонини (Ит) бе осъден с $3000, откакто изрази бурно гнева си в дуела против Тенис Сандгрен (САЩ) от III кръг. " Честно ли е да се играе тук? Проклети англичани, в действителност. Надявам се в този клуб да избухне бомба ", сподели италианецът в петия гейм на втория сет, а микрофоните уловиха думите му. Фонини загуби мача с 3:6, 6:7 (12), 3:6 и отпадна.

Скандалният австралиец Ник Кириос пък бе глобен с общо $8000 за разнообразни нелоялен прояви по време на мачовете от първия и втория кръг.

Вчера се изиграха 1/4-финалите от женската скица на " Уимбълдън ". В ранните мачове от програмата своите места на 1/2-финалите си осигуриха две някогашни №1 в света. Серена Уилямс се оправи в три сета със своята американска сънародничка Алисън Риски - 6:4, 4:6, 6:3. Симона Халеп пък обърна Джан Шуай (Кит) със 7:6 (4), 6:1, откакто в I сет изоставаше с 1:4 гейма и сервираше при 15:40.

Съперничката на Уилямс за място във финала трябваше да бъде избрана по-късно нощес в мач сред Джоана Конта (Вбр) и Барбора Стрицова (Чех). Халеп пък ще играе против победителката от дуела Елина Свитолина (Укр) - Каролина Мухова (Чех).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР