Седемгодишното момиченце, което беше изведено от къщата на доведения си

...
Седемгодишното момиченце, което беше изведено от къщата на доведения си
Коментари Харесай

Говори за нещата спокойно, все едно е приказка: Детето, което живеело сред мишки, с противоречиви обяснения

Седемгодишното момиченце, което беше изведено от къщата на доведения си татко, поради малтретиране и насила да спи в сграда на двора, е жизнено и пламенно дете и се оправя доста добре с образователния материал, сподели пред публицисти шефът на учебното заведение в с. Крушовица Дарина Стоянова.  

Днес в учебното заведение на посещаване бе просветителният министър Галин Цоков, дружно с началника на Регионалното ръководство на образованието Лорета Колева.

Според шефа момиченцето се е изявявало и като един от водачите в класа, свободно е общувало с учителите и нищо в държанието му не е сочело, че има проблеми вкъщи. В същото време детето е давало спорни пояснения за протичащото се в къщата, говорейки за нещата умерено, все едно е приказка, описа Дарина Стоянова.

„ Според това, което имаме като психически познания, нищо не ни даде сигнал, че това дете е подложено на тормоз. Едва откакто видяхме синини по него, тогава към този момент взехме решение, че очевидно има нещо. То даваше много спорна информация, обяснявайки, че по този начин си е говорело и в детската градина или пък споделяше „ Той като излъга, аз за какво да не излъжа? “, напълно по детски реагираше “ , изясни Стоянова.

По думите ѝ в учебното заведение не са знаели, че спи в сграда в градината. „ Казваше единствено, че там, където спи, има доста паяци. В един от последните дни, в които пребиваваше при нас, я заведох в дирекцията и ѝ демонстрирах, обяснявайки, че лелите следобяд в петък събират паяжините по коридора, в класните стаи и тук в дирекцията може да има паяжина. И тя сподели: „ Е, то тука няма толкоз паяжини, колкото при мен “, само че ние към този момент бяхме подали сигнала и чакахме да забележим какво ще се случи “ , сподели още шефът на учебното заведение.

Тя изясни, че още при започване на образователната година от фамилията са предизвестили да не позволяват никой различен до детето, с изключение на тях. В учебното заведение най-често идвал пастрокът, защото майката била заета с грижи за дребното им дете, само че постоянно показвал угриженост за детето, интересувайки се има ли потребност от нещо, има ли купони за обяд.

Детето сега е настанено при родственици в друго обитаемо място, където още веднъж посещава учебно заведение.

За случая оповестиха преди два дни от Районна прокуратура-Враца. Проверка правят и от районната конструкция на Агенция обществено подкрепяне.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР