Седемгодишна присъда постанови петчленен състав на старозагорския окръжен съд за

...
Седемгодишна присъда постанови петчленен състав на старозагорския окръжен съд за
Коментари Харесай

Възмездие: Убиецът на невръстната Диана влиза в затвора за 7 години



Седемгодишна присъда постанови петчленен състав на старозагорския областен съд за килъра на невръстно момиче от павелбанското село Скобелево, написа "Телеграф ".

На подсъдимата пейка застана роденият през 2006 година Тунджай Идризов, който призна, че е нападнал с нож 13-годишната Диана Чонева след отхвърли й да му услужи със запалка. Три рани е нанесъл с нож по гърдите и гърба на жертвата си младежът, който към деня на убийството 24 октомври 2020 година е бил на 14 години и един месец.

Убиецът и жертвата са се познавали доста добре, фамилиите им живеят на към стотина метра едно от друго, за известно време са ходели и дружно с скобелевското начално учебно заведение преди Тунджай да се запише в павелбанския колеж по туризъм. момчето беше арестувано часове след закононарушението, служителите на реда го намерили да рита футбол с приятелчета.

Още тогава той показал мястото, където изхвърлил кухненския нож, с който нанесъл ударите. Заради непълнолетието си Тунджай дочака присъдата си в ТВУ-Бойчиновци, отново там ще изтърпи и част от наложеното му наказване до момента в който не навърши пълноправие.

До присъдата се стигна след правенето на три поредни съдебно-психиатрични експертизи, и трите състава бяха безапелационни че обвиненият, макар ниския си коефициент на просветеност /едва 55 IQ/ е съзнавал какво прави и може да носи отговорност за действието си.

В правосъдната зала Тунджай с половин глас съобщи че схваща какво се случва, предплатено той изиска делото да се гледа без разпит на очевидци. Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в Пловдив в 14-дневен период.

Защитникът на момчето сподели че чака решението на родителите, които са участвали на последното съвещание, само че не били подготвени с отговор. Заради съкратеното следствие съдът е отхвърлил предявения от околните на жертвата иск за парично възмездяване. През последните 15 години на територията на Старозагорска област няма различен сходен случай на ликвидиране от толкоз непълнолетен причинител, безапелационни са адвокати с дълъг стаж в региона на наказателното право.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР