Седемдесет и два процента от гласувалите на първия тур за

...
Седемдесет и два процента от гласувалите на първия тур за
Коментари Харесай

Гласовете за Карадайъ масово отишли при Герджиков, за Панов – при Радев

Седемдесет и два % от гласувалите на първия тур за водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на балотажа са подкрепили Анастас Герджиков, а 65 % от далите вота си за подкрепения от " Демократична България " Лозан Панов в този момент са се доверили на кандидатстващия за втори мандат Румен Радев. Това сочат данните на " Галъп Интернешънъл болкан ", оповестени след края на изборния ден в неделя.

От подкрепилите Карадайъ 24 на 100 са предпочели в този момент Радев и очевидно са разпознали него като обединител на нацията, за какъвто водачът на Движение за права и свободи прикани да се гласоподава. 4 на 100 от тези гласоподаватели не са подкрепили никого в този момент.

Никого не са харесали и 12 % от подкрепилите Лозан Панов на първия тур. От тях 65 на 100 в този момент са дали вота си за Румен Радев, а да 24 – за Герджиков.

Сходно е ситуацията и при последователите на водача на Възраждане Костадин Костадинов, от които в този момент 68 на 100 са подкрепили актуалният държавен глава, а 18 на 100 – съперника му.

Интересно е, че 1 % от гласувалите за Румен Радев са мигрирали за втория тур при Герджиков, до момента в който 6 на 100 от подкрепилите ректора на Софийския университет преди седмица в този момент са решили да се доверят на съперника му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР