Седемдесет и деветгодишна жена пострада при пожар в дома си

...
Седемдесет и деветгодишна жена пострада при пожар в дома си
Коментари Харесай

Инцидент с газови бутилки прати жена в болница

Седемдесет и деветгодишна жена пострада при пожар в дома си в плевенско село; с заплаха за живота е изпратена е в "Пирогов ". Това оповестиха през днешния ден от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

При произшествието през вчерашния ден в дома й в плевенското село Гостиля, тя е обгоряла по цялото цяло и има към 30 на 100 обгаряния. Сигналът е подаден на към 13.00 ч. Изпратени са екипи на Противопожарната работа, Спешна помощ и полицията в Кнежа. Пожарът е сподавен. Установена е самоличността на потърпевшата и е превозена в Спешна помощ - Плевен, от където е изпратена в Клиниката по изгаряния към "Пирогов " в София.

Инцидентът е разследване на погрешно боравене с открит огън. При зародилия пожар в помещение на къщата й, което се употребило за кухня, се е нагряла отоплителна газова печка и газова бутилка с съдържимост 27 литра и е почнало изпускане на газ. В същото помещение е открита втора газова бутилка със същата съдържимост, която също изпуснала газ.

Последвал гърмеж, от който е разрушена една стена и част от покривната структура на къщата. Помещението и тавана са изцяло обгорели. Газовите бутилки са изнесени и обезопасени.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.



От Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Плевен молиха битови бутилки с газ да се употребяват изключително деликатно, защото през този сезон и зимата сходни произшествия зачестяват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР