Седемдесет и четири процента от компаниите у нас използват природен

...
Седемдесет и четири процента от компаниите у нас използват природен
Коментари Харесай

74% от фирмите използват природен газ, а само 37% имат алтернатива

Седемдесет и четири % от фирмите у нас употребяват природен газ, а единствено 37% могат да го заменят с различно гориво. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов при откриването на профилираното ревю „ MachTech & InnoTech Expo 2022 “. Данните са от анкета с българските предприятия, извършена от министерството през август, която цели да очертае настояща картина на потребностите на бизнеса.

От извършеното допитване излиза наяве още, че 60% от компаниите не могат да понижат размерите на консумация на природния газ. “Тези данни още един път демонстрират какъв брой е значима диверсификацията и обезпечаването на най-хубави цени на енергийните източници преди зимния сезон “, съобщи Никола Стоянов.

Министър Стоянов поздрави участниците в ревюто и уточни, че за 2021 година износът на българските компании, работещи в машиностроителния бранш, надвишава 4 милиарда лв.. „ 70% от продукцията в бранша се изнася за страни в Европа, което е явен знак, че българските компании са мощно конкурентни на международните пазари “, означи икономическият министър. По думите му, секторът е с висока добавена стойност и българската страна поставя всички старания, с цел да усъвършенства бизнес средата у нас.

Министър Стоянов прегледа изложбените щандове, където представители на български и интернационалните компании го срещнаха със своята активност и произвеждане.

Изложението „ MachTech & InnoTech Expo 2022 “ се организира за 13-и път и тази година събира на едно място над 130 компании. В рамките на четири дни, от през днешния ден до 16 септември, на повърхност от 10 000 кв. м ще бъдат показани 250 международни марката от Германия, Чехия, Австрия, Италия, Турция, Румъния, Китай и други.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР