Седем зам.-министри назначи в четвъртък премиерът Гълъб Донев в министерствата

...
Седем зам.-министри назначи в четвъртък премиерът Гълъб Донев в министерствата
Коментари Харесай

В МВР се връщат служебни зам.-министри от предишния кабинет на Радев

Седем зам.-министри назначи в четвъртък министър председателят Гълъб Донев в министерствата на вътрешните работи, на опазването на здравето и на нововъведенията и растежа, оповестиха от държавната пресслужба.

В Министерство на вътрешните работи се връщат трима от зам.-министрите от последния длъжностен кабинет на президента Румен Радев, работил от май 2021 година до декември 2021 година Това са Моника Димитрова-Бийчър, Емил Ганчев и Венцислав Катинов.

Димитрова-Бийчър има магистърска степен по " Право " и " Международни връзки " от СУ „ Св. Климент Охридски “. Била е част от екипа, който основава Агенция по публични поръчки през 2004 година, взела участие е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента " Шенген ". Била е началник на ръководещия орган на Оперативна стратегия " Административен потенциал " към Министерство на финансите в интервала 2011 година – 2016 година и шеф на дирекцията.

Емил Ганчев е бил зам.-вътрешен министър преди предходната година – бил е подобен и в първото назначено от Радев държавно управление от края на януари до май 2017 година След това е бил заместник-директор на Бюрото по отбрана при основния прокурор до началото на 2020 година От юни 2020 година до май 2021 година е бил чиновник в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Завършил е Висшия институт при Министерство на вътрешните работи със компетентност " Право ".

Венцислав Катинов също е бил зам.-министър на вътрешните работи и в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година От 2014 година - 2015 година е бил шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен. Има висше икономическо обучение, приключил е Стопанската академия " Д.А. Ценов " – гр. Свищов.

Тримата заемат местата на Таня Петровa, Стоян Темелакиев и Ангел Симеонов.

Освободени са също Карина Ангелиева и Десислава Бонева от длъжността заместник-министър на нововъведенията и растежа и на тяхно място са назначени Надя Христова и Стефан Савов.

Надя Христова е магистър по специалността " Счетоводство и надзор ". Има дълготраен опит в банковия бранш, като последно е работила във Фонд на фондовете и в Българската банка за развиване.

Стефан Савов е магистър по специалността " Финанси " и специалността " Външнополитически връзки ". От август 2017 година до момента е бил консултант в администрацията на президента. Преди това е дълготраен публицист и създател на редица изявления на финансова и икономическа тема.

В Министерството на здравеопазването на длъжността са назначени Тома Томов и Лидия Стойкова.

Томов също към този момент е бил заместник-министър на опазването на здравето в кабинета на Радев през 2021 година От март 2020 година до сегашния миг е шеф на COVID-отделението в Александровска болница. Преди това е бил вр.и.д. основен секретар в администрацията на същата болница. Висшето си обучение получава в Медицинския университет в София.

Лидия Стойкова е лекар по обществена медицина и организация на опазването на здравето и фармацията със специализация в региона на майчиното и детско здраве. Управлявала е планове свързани с новаторски решения в региона на биотехнологиите. В интервала май 2021 година – декември 2021 година е била шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР