Седем загинали след руска атака в Харков – сред тях

...
Седем загинали след руска атака в Харков – сред тях
Коментари Харесай

Седем загинали след руска атака в Харков – сред тях и деца

Седем починали след съветска офанзива в Харков – измежду тях и деца. Седем души, в това число три деца, бяха убити при нахлуване с съветски дрон против бензиностанция в град Харков в Източна Украйна, сподели регионалният шеф в събота.

Харков е нападнат постоянно от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година и е честа цел на съветски офанзиви през последните седмици.

„ За страдание, броят на починалите от офанзивите на окупаторите против Харков се усили до седем “, сподели Олег Синегубов в обществената мрежа Telegram. „ Сред тях има три деца: на 7, 4 години и бебе на към шест месеца. ”

„ В 06:00 часа сутринта борбата с пламъците продължи,

14 къщи бяха унищожени “, сподели началникът на полицията в Харков Володимир Тимочко, съгласно вестник Suspilne.

Дроновете камикадзе, с които Русия е нападнала града, са били изстреляни от съветската Белгородска област. Три безпилотни апарата са поразили харковския регион „ Немишлянски “, при което е погубен обект от сериозната инфраструктура и е избухнал огромен пожар.

Според прокуратурата са унищожени общо 15 частни домове.

„ В обекта от сериозната инфраструктура е имало огромно количество гориво, на което се дължат и тези ужасяващи последици от пожара “, съобщи Филчаков.

По-рано кметът на Харков Игор Терехов заяви, че безпилотното нахлуване е провокирало огромен разлив на гориво, в резултат на което е зародил пожар, обхванал повърхност от 3700 кв. м.

Синегубов сподели още, че съветски дронове са блъснали ресторант в дребното градче Велики Берлук, на 100 километра от Харков. Той заяви, че там няма жертви.

Харков е нападнат постоянно от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година и е честа цел на съветски офанзиви през последните седмици.

 

Източник:  / Превод:

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР