Седем задържани при спецакция срещу нелегалния трафик на мигранти. Това

...
Седем задържани при спецакция срещу нелегалния трафик на мигранти. Това
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група срещу нелегалния трафик на мигранти, 7 задържани

Седем арестувани при спецакция против незаконния трафик на мигранти. Това стана ясно на брифинг в Министерство на вътрешните работи. За четирима от тях мярката е удължена в задържане за 72 часа, следва да бъде желано непрекъснато задържане под стража.

На тези лица е повдигнато и обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група. Двама от тях са българи, другите двама - афганистанци, като единият от тях е уредник на незаконната група. Констатирани са и стотици помагачи на групата, които са разпределяли, настанявали, укривали мигрантите. Вероятно за това се е заплащало. Средна сума за превеждане на мигрант от Афганистан до някоя западна страна варирала сред 8 и 10 000 евро. От Турция до Сърбия цената била 2 000 лева

Акцията се е провеждала в границите на година. Започнала е с информация, пристигнала в ДАНС, за група, която е превеждала лица през българо-турската граница. Основно превежданите лица са били афганистански жители.

„ След повече от година взаимна работа сред ДАНС, ГДБОП и „ Гранична полиция” успяхме да разбием група за незаконен трафик на мигранти. Много добре структурирана група, с ясна подчиненост, работили на територията на София, Хасково и Русе”, изясни шефът на ГДБОП Калин Стоянов, който изрази вяра службите за сигурност да продължат да работят в толкоз добър синхрон.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1008179706613884
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР