Седем водещи архитектурни бюра подадоха проекти в международния конкурс за

...
Седем водещи архитектурни бюра подадоха проекти в международния конкурс за
Коментари Харесай

Седем архитектурни бюра с проекти за площад "Св. Неделя"

Седем водещи архитектурни бюра подадоха планове в интернационалния конкурс за възобновяване и възобновяване на площадното пространство на пл. " Св. Неделя ", оповестиха от Столичната община.

Това са - консорциум OW/MA/CL с членове на консорциума: One Works, Maofficina, Сracknell; Студио Паола Вигано; " Конкурент-90 " ЕООД; Студио Вилмот; Студио Фуксас; Обединение AI Architects LLD, CLAB Architettura, Юрий Шередега, Дина Дридзе, Евгений Ширинян; Обединение " ДжиТиЕрЕф & Студио Морфе " с участници в обединяването: Студио " Морфе " и " Джовани Тортели Роберто Фрасони Аркитети ".
Само един български екип остава в състезанието за ремонт на площад " Света Неделя " В първия стадий на състезанието са се присъединили 14 претенденти, от които 7 са определени
На 28 и 29 ноември интернационалното жури ще оцени и класира идейните планове. В журито вземат участие основните архитекти на Москва и на Варшава, архитекти от Ротердам, Атина, Тирана, както и представители на Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите, Регионален исторически музей София, Университета по архитектура, строителство и геодезия, НАГ и СОС.

Международният конкурс за реорганизация на пл. " Св.Неделя " дружно с експониране на разкритото археологическо завещание беше разгласен през февруари тази година.
Краят на „ перките ”: Подмениха рисковите ограничители на „ Граф Игнатиев ” с колчета Решението за тази замяна беше взето още през месец април, само че до момента тя не се случи
На първия стадий на състезанието участваха 14 екипи, като до втори кръг - правене на абстрактен план - доближиха 7, измежду които одобрени архитектурни студиа от Италия, Франция, Русия и България.

На създателя на класирания преди всичко план Столична община ще разпореди изработването на плановете за възобновяване на площад " Св.Неделя ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР