Седем термокамери се очаква да бъдат поставени през идната седмица

...
Седем термокамери се очаква да бъдат поставени през идната седмица
Коментари Харесай

Седем термокамери ще бъдат поставени на ГКПП Дунав мост при Русе

Седем термокамери се чака да бъдат сложени през идната седмица на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе като част от ограниченията против разпространяването на ковид. С тях ще се следи за пасажери с нараснала температура. Това оповестиха на брифинг регионалният шеф на Русе Галин Григоров и шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Маргарита Николова.

Те обясниха, че все още на граничния пункт се подхващат всички нужни ограничения. Служители на РЗИ дежурят непрекъснато, с цел да наблюдават идващи пасажери от рискови страни.

От Гранична полиция оповестиха, че трафикът от камиони през последните дни на "Дунав мост " е доста натоварен. В късния следобяд през днешния ден опашката от българска страна е към осем километра.

Десет километрова опашка от камиони на Дунав мост при Русе

Към момента няма установен случай на ковид в Русенско, а броят на поставените хора под домашна карантина е понижен до 17.

Кметът на Русе Пенчо Милков прикани жителите на общината да съблюдават оповестените ограничаващи ограничения.

Той съобщи, че тролеите и рейсовете от градския превоз в Русе ще се движат по-рядко - с написания като през почивните дни.

Милков разяснява и по какъв начин ще се подписва цивилен брак при тази конюнктура. Той съобщи, че на младоженците ще им бъде предлагано церемонията да се състои навън.

Според кмета русенци започвали да се самоограничават и избягвали да влизат в затворени пространства.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР