Седем са вече областите в най-тревожната тъмночервена COVID зона, където

...
Седем са вече областите в най-тревожната тъмночервена COVID зона, където
Коментари Харесай

Седем са вече областите в най-тревожната COVID зона

Седем са към този момент областите в най-тревожната тъмночервена Коронавирус зона, където публично потвърдено новите инфектирани с ковид са над 500 души на 100 хиляди население за интервал от 14 дни. След като от предходната седмица в тъмночервената област се числи област Габрово, към областите с най-вече болни се прибавят София-град, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана и Сливен. Това сочи на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), основан на данните от до неделя (10 октомври).

Заради влошаващата се конюнктура в ковид в столицата от четвъртък (14 октомври) влизат в действие нови условия. (Какви ще се рестриктивните мерки за София четете )

Заради разрастването на епидемията се повтаря сюжета, прочут от предходните талази на епидемията, в който, само че означават дефицит на личен състав, който да се грижи за тях. Засега поддържаната позиция от здравния министър Стойчо Кацаров е, че нови ограничавания на национално равнище не се постановат, а е задоволително по области решения за спомагателни ограничения да се взимат от Регионалните здравни инспекции (РЗИ).

На прага да преминат към тъмночервената Коронавирус зона са областите Благоевград (450 нови инфектирани на 100 хиляди население за интервал от две седмици), София-област (496 нови инфектирани на 100 хиляди население за интервал от две седмици), Варна (444) и Ямбол (467).

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР