Седем са вече арестуваните по случая с камиона, в които

...
Седем са вече арестуваните по случая с камиона, в които
Коментари Харесай

Седем са вече задържаните по случая с 18-те мъртви мигранти от Афганистан

Седем са към този момент задържаните по случая с камиона, в които бяха открити мъртви 18 мигранти от Афганистан.
Задържани са били хора в Бургас, София и Софийска област, оповестяват източници на БНР.
Цяла нощ от полицията претърсваха адреси из цялата страна за хора, свързани със случая.
В лечебни заведения в столицата остават 34-ма мигранти, пътували в камиона със починалите, открит до софийското село Локорско.Според информация от близки до следствието двама от арестуваните са задържани на територията на София и околни обитаеми места, а 4-ма – в Бургас.
Изяснява се дали измежду задържаните не са лидерът на транспортното средство и негов сателит. Това обаче би трябвало да стане ясно след експертизи, които са планувани от проверяващите.
Камионът, в който бяха открити мигрантите, е имал един притежател по документи и различен действителен притежател, като се обяснява дали и двамата имат съпричастност към случая на трафик на незаконни имигранти.
В транспортното средство е бил оборудван специфичен тайник за мигранти, в който те са били качени от лидера и неговия сателит, а като цяло товарната част на транспортното средство е била употребена за транспорт на дървен материал.
Разследващите са открили, че в последните месеци този камион е пътувал няколко пъти по еднакъв маршрут сред Източна България и столицата. Това е било открито след обзор на камери в разнообразни елементи на страната.
Предстои да се откри дали в тези направления камионът е превозвал незаконни имигранти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР