Седем посланици на Швейцария ще посетят пловдивския квартал Столипиново на

...
Седем посланици на Швейцария ще посетят пловдивския квартал Столипиново на
Коментари Харесай

Седем швейцарски посланици на посещение в Столипиново


Седем посланици на Швейцария ще посетят пловдивския квартал Столипиново на 14 март, с цел да се срещнат на място с ромската интеграция в най-големия ромски квартал в България и Европа.

В Община Пловдив Българо-швейцарската стратегия за съдействие съфинансира общински план за интеграцията на роми и други уязвими групи посредством обучение и опазване на здравето.

Посланиците на Швейцария в България, Албания, Косово, Сърбия, Македония и Румъния, както и швейцарският представител в борда на Ромския учебен фонд (Будапеща) са в Пловдив за Четвъртата районна среща на Швейцарската организация за развиване и съдействие (ШАРС), отдадена на ромската интеграция. Посланиците ще посетят изгражданите сега в Столипиново учебен и здравен център, ще се срещнат с учители, родители и деца в Детската градина „ Лилия “ и ще споделят на семинара богатия си опит от разнообразни страни.

За първи път България е хазаин на районна среща на ШАРС по ромската интеграция. Целта й е да бъдат разисквани нейни стратегии за ромско включване в Югоизточна Европа, както и да се създадат заключения по какъв начин сполучливо да се създават и извършват планове за обществено включване с фокус върху устойчивостта и работата с държавните и локалните институции.

В семинара вземат участие специалисти от централния офис на ШАРС в Берн и офисите й в балканските страни, в които се извършват планове за обществена интеграция. В полемиките ще вземат участие представители на Европейската комисия, на плана РОМАКТ на Съвета на Европа, както и на ромски организации.

Ще бъде споделен българският опит в работата с институции и за постигането на резистентност, резултатите и провокациите в общественото включване на ромите и други уязвими групи по стратегия ЗОВ, изпълнявана в шест огромни регионални центрове, в това число и в Пловдив. Ще участват представители на трите министерства, партниращи по ЗОВ (Министерството на труда и обществената политика, Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването), както и представители на общините Пловдив и Сливен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР