Седем полицейски служители са ранени и трима цивилни граждани са

...
Седем полицейски служители са ранени и трима цивилни граждани са
Коментари Харесай

Полицаи и цивилни граждани са ранени при протестите в Скопие

Седем полицейски чиновници са ранени и трима цивилни жители са арестувани в митингите пред постройката на Народното събрание в Скопие, заяви Македонската осведомителна организация (МИА), базирайки се на полицейски и медицински източници, представена от македонската медия „ Стандард “.

Екип на Спешна здравна помощ се е намесил в неделя вечерта, поради ранени лица в насилствените митинги, които са се провели пред постройката на Народното събрание.

Екипът към момента е на мястото на митингите, само че към този момент няма информации за броя на ранените жители. Медицинският екип се е намесил по искане на полицията.

Македонската полиция е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите пред Народното събрание, протестиращи срещу контракта за решение на разногласието за името сред Македония и Гърция, подписан в неделя сутринта.

Протестиращите са хвърлили към полицията шокови бомби, пиротехнически средства и камъни. Полицията е дала отговор, откакто стачкуващите са се пробвали да преминат охранителната ограда и да вляза в Народното събрание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР