Седем пациенти с инсулт са приети в благоевградската болница през

...
Седем пациенти с инсулт са приети в благоевградската болница през
Коментари Харесай

Истински мор в Благоевград, седем покосени от инсулти през уикенда, д-р Мустафова от спешното обяснява причините

Седем пациенти с инсулт са признати в благоевградската болница през уикенда, единствено през вчерашния ден до обяд са признати трима – две дами и мъж. 65-годишна жена от Благоевград изпаднала в несигурно положение сутринта, оповестява struma.bg. Тя се почувствала зле ненадейно след закуска, кръвното й налягане внезапно спаднало и изгубила схващане.

Съпругът й незабавно потърсил помощ на тел. 112. На място дошъл незабавен екип и след оказаната реанимационна помощ е превозена до болничното заведение. Настанена е в реанимация на МБАЛ – Благоевград.

Сред признатите е и 58-годишен мъж от кресненското село Ощава, който получил инсулт след претърпян лек пътен случай. Мъжът аварирал завчера, той нямал недоволства от удара в главата и тялото, само че от мощния стрес вдигнал внезапно кръвно налягане.

Сутринта почувствал уязвимост и му се изкривила устата вдясно, ръката му изтръпнала, бил комплициран и не можел да приказва. Веднага е превозен до незабавно поделение на благоевградската болница, след лекарския обзор и направени проучвания е открито, че има увреждане на мозъка.

Настанен е за лекуване в неврология на МБАЛ – Благоевград. Според медиците е получил инсулт от мощното напрежение и преживения стрес от злополуката.

Кои още са били покосени от инсулти през уикенда и по какъв начин дежурният доктор в Спешното изяснява аргументите за зачестилите произшествия четете в Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР