Седем партии влизат в парламента у нас, ако изборите бяха

...
Седем партии влизат в парламента у нас, ако изборите бяха
Коментари Харесай

Ако изборите бяха днес: ГЕРБ са първи, а в парламента влизат още шест партии

 Седем партии влизат в Народното събрание у нас, в случай че изборите бяха през днешния ден. Това сочи моментна фотография на електоралните настройки на " Галъп ", направена в интервала 7-15 януари 2021 година измежду 1010 души по метода " лице в лице “. "  Според експресното изследване първа политическа мощ ще бъде ГЕРБ в коалиция със Съюз на демократичните сили с 22,9% от гласовете.

Втори са Българска социалистическа партия с закъснение от близо три на 100. На трето място гласоподавателите класират партията на Слави Трифонов " ИТН ", като предстоящият % гласове са 12, 4. Четвърти са Движение за права и свободи с поддръжка от близо 11 на 100.

Според " Галъп " в Народното събрание ще намерят място и " Демократична България ", " Обединените патриоти " и обединението " Изправи се.БГ " с " Отровното трио ".

Над 10% от имащите право на глас не са решили за кого да пуснат бюлетина.

Данните са част от ежемесечната самостоятелна изследователска стратегия. Изследването е извършено сред 7 и 15 януари 2021 година измежду 1010 души по метода " лице в лице “. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР