Седем от сръбските деца, пътували в автобуса, който катастрофира снощи

...
Седем от сръбските деца, пътували в автобуса, който катастрофира снощи
Коментари Харесай

Седем от най-малките деца бяха транспортирани до границата със Сърбия

Седем от сръбските деца, пътували в рейса, който катастрофира нощес на автомагистрала „ Тракия “ към този момент са на родна земя. Малко след 14 часа от УМБАЛ в Стара Загора към ГПУ-Калотина потегли конвой на профилираните коли с част от децата – малолетни и малолетни.

Минути след 17 часа реаномобилите минаха през ГПУ-Калотина в посока Сърбия, заяви Министерство на вътрешните работи. Комисар Петър Джигов, шеф на граничния пункт, изясни, че още нощес е основана организация околните да бъдат пропуснати у нас по най-бързия метод, с цел да бъдат дружно със своите потърпевши деца. Със съдействието на ГДНП е основана организация колите за спешна помощ да бъдат ескортирани и пропуснати по така наречен свободен кулоар.



" Целта ни бе първо да транспортираме най-малките пасажери в рейса. Те бяха предадени на границата на сръбските управляващи, с цел да стигнат до домовете си. Когато приключат процесуално-следствените дейности и пълнолетните ще бъдат ескортирани до границата по същия метод ", посочи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Министърът благодари на екипите на полицията, пожарната и на спешна помощ, които минути след случая съумяха да дойдат на място. Те действаха в цялостен синхрон за преодоляване на обстановката и за бързото превозване на потърпевшите, което в такива обстановки има решаващо значение за минимализиране на възможни тежки контузии. Вътрешният министър благодари и на жителите, станали неволни очевидци на пътнотранспортното произшествие, които също се притекоха на помощ на потърпевшите.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР