Седем от отличията Аз гарантирам щастливо детство на Държавната агенция

...
Седем от отличията Аз гарантирам щастливо детство на Държавната агенция
Коментари Харесай

7 училища и детски градини във Варна с награди от Държавната агенция за закрила на детето

Седем от оценките " Аз подсигурявам щастливо детство " на Държавната организация за протекция на детето отидоха във Варна.

Наградите се раздават за четвърта поредна година, като задачата е да се покажат и поощрят положителните образци в грижата за децата. Тази година номинациите бяха над двеста, а журито извънредно мъчно избра спечелилите.

" От името на Държавна организация за протекция на детето " желая да благодаря и да изразя признанието и уважението си към всички номинирани. Това са експерти, отдадени до завършек на най-ценното – децата ни ", съобщи доктор Елеонора Лилова по време на церемонията по награждаването.

Варненската Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров "  беше отличена с плакет в категория " Значима иновация ".

Училището получава премията за дейното си присъединяване в Програма за предварителна защита на използването на наркотични субстанции измежду възпитаници от VIII - XII клас, която Община Варна организира в учебни заведения и университети.

В същата категория, в доста оспорвана конкуренция, плакет получи Основно учебно заведение " Панайот Волов "  във Варна. Високата оценка се дава за основаването и реализирането на план " Заветът Воловски ". Заедно със своите педагози, децата вземат участие в разнообразни състезания, като сами приготвят сюжети, шият си костюмите и печелят освен награди, само че и сърцата на феновете.

Държавната организация за протекция на детето награди с плакет в категория " Устойчиво развиване " и доброволческият клуб на Трета природоматематическа гимназия, Варна. Клубът има огромна заслуга гимназията да е зона за алтруизъм. Той обгръща възпитаници от другите випуски на гимназията. Всички дружно провеждат редица начинания, измежду които коледни благотворителни базари, концерти и акции за подкрепяне на разнообразни дела. За 10-те години на своето битие в клуба са били подготвени над 120 възпитаници в типични доброволчески умения.

Детска градина " Звездичка " във Варна получи плакет " Аз подсигурявам щастливо детство " в категория " Значимо партньорство ". Педагогическият колектив на заведението притегля от ден на ден организации с идеална цел, културни институции и екологични организации. В детското заведение е построен модел за мултиплициране на познания и опит от деца, родители и общност.

В тази категория премия бе присъдена и на Детска градина № 23 " Иглика "  за плана им " Медиация в детската градина " стартирал през 2020 година Двадесет педагогичен експерти минават в началото въвеждащо образование и образование " Медиация в просветителната сфера ", профилирано за предучилищно обучение. Отличено е и Начално учебно заведение " Васил Левски "  – за тяхното сполучливо партньорство с неправителствени организации и институции за обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната сфера.

Професионална гимназия по текстил и фешън дизайн във Варна е измежду наградените в категория " Успешна смяна ". Гимназията получава отличие " Аз подсигурявам щастливо детство " за устрема си да образува познания и професионални умения у учениците за интензивно взаимоотношение със обществената среда и реализация в изискванията на пазарна стопанска система.

" Вярвам, че гарантирането на щастливо детство за всяко дете, е общата ни цел. Убедена съм, че следващата година номинираните ще са още повече, тъй като положителния образец е инфекциозен ", сподели в края на церемонията по награждаването ръководителя на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР