Седем от осемте големи длъжници на Българската банка за развитие

...
Седем от осемте големи длъжници на Българската банка за развитие
Коментари Харесай

Седем от осемте големи длъжници на банката за развитие са в гратисен период за плащанията

Седем от осемте огромни длъжници на Българската банка за развиване (ББР) нямат ангажимент да заплащат по заемите си за момента, тъй като употребяват гратисни интервали за това, заяви през днешния ден пред БНР новият изпълнителен шеф на финансовата институция Цанко Арабаджиев. Както е известно, те са получили общо 1 милиарда лева, а компаниите са се възползвали от разсрочването на заплащанията, което беше признато поради епидемията от ковид. Последвана компания пък към този момент била просрочила с няколко месеца внасянето на контрактуваната сума.

Според Арабаджиев са спрени редица неизгодни контракти, в това число такива за връзки с медиите на стойност пет-шест пъти над естественото. Той добави, че доста от разпоредбите за работата на ББР са изменени. Вече се работи и по система за предварителна защита на измамата и корупцията с външен съветник, тъй че вътрешни и външни хора да могат да подават сигнали за нарушавания.

В отговор на въпрос Цанко Арабаджиев разяснява, че е получил поканата да оглави банката от Кирил Петков, още преди той да стане публично длъжностен министър на стопанската система. Банкерът акцентира, че до този миг не се е познавал с Петков.

Цанко Арабаджиев разяснява, че новият фокус на ББР е финансиране на дребни компании, като за задачата се пускат и нови артикули. Заради огромния интерес се обмисляло и основаване на колцентър. От момента на вдишване на ръководството на банката от новото управление през юни непосредствено за били отпуснати заеми за 20 млн. лева

Без да влиза в конкретика, Арабаджиев посочи, че заплатите на новото управление са в пъти по-ниски от тези на предшествениците им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР