Седем от общо 109 язовира общинска собственост в Сливенска област,

...
Седем от общо 109 язовира общинска собственост в Сливенска област,
Коментари Харесай

Седем общински язовира в Сливенска област ще бъдат ремонтирани с държвни средства

Седем от общо 109 язовира общинска благосъстоятелност в Сливенска област, за които общините не могат да отделят пари за поддръжка, ще бъдат ремонтирани за сметка на страната. Това заяви заместител регионалният шеф Камен Костов. Очаква се Държавната консолидационна компания да дефинира компаниите, които ще правят дейностите.

Проблемните язовири са край селата Злати Войвода, Асеновец, Пет могили, Радецки, Крива круша и военната база " Ново село ". Констатираните неизправности на тези водоеми са свързани с неработещи изпускатели, затлачване с битови боклуци, филтрации по скатовете на стените и други. Костов разяснява, че стените на новозагорските язовири са превърнати в пътища от фермерите в региона: " Земеделците нямат различен път или е по-отдалечен и доста постоянно минават през стените, като път ги употребяват и основават коловози. После там се събира вода и това нарушава и сляга стените язовирните ".
  
Заместник регионалният шеф сподели още, че за този проблем занапред ще се търси решение. Към момента няма информация по кое време ще стартират ремонтите на язовирите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР