Седем наемници от руската група Вагнер са били убити в

...
Седем наемници от руската група Вагнер са били убити в
Коментари Харесай

Седем наемници Вагнер убити в Мозамбик през октомври

Седем наемници от съветската група " Вагнер " са били убити в две обособени стрелби, в които са взели участие свързани с ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) бойци в северната провинция Кабо Делгадо в Мозамбик. Това са съобщили двама източници от армията на Мозамбик пред The Moscow Times.

При по-рано несъобщено нахлуване, осъществено само че 10 октомври в региона Макомия на Кабо Делгадо, двама съветски бойци от " Вагнер " са били убити, откакто против тяхната група е била проведена засада от ислямисти, прецизирал боец от армията на Мозамбик, който е станал свидетел на случая.

Още петима съветски наемници от " Вагнер " са били сложени в засада на 27 октомври в региона Мюдумбе в Кабо Делгадо, прецизирал различен източник от армията на Мозамбик.

Според втория източник четирима руснаци са били убити на мястото на нападението, а по-късно са били обезглавени, а петият е бил ранен и по-късно е умрял в локалната болница.

" Нападателите първо сложиха барикади по пътя и откакто транспортните средства на мозамбикската войска дойдоха, те откриха пукотевица, а по-късно обезглавиха жертвите и изгориха транспортното средство ", прецизирал източникът пред The Moscow Times.

Посолството на Русия в Мапуто не е дало отговор на настояванията за коментар.

Групата Вагнер е обвързван с Кремъл частен боен контрактор, основана от Евгений Пригожин, предприемач, който има близки контакти с съветския президент Владимир Путин и постоянно е именуван " готвачът на Путин " поради бизнеса му в областта на кетъринга.

И двата източника са поискали да останат анонимни. Разказите им съответстват със известията на локалните медии в Мозамбик, които излязоха във вторник, съгласно които 20 бойци от армията на Мозамбик също са били убити в засадата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР