Седем млади дизайнери създадоха първите в България облекла за хора

...
Седем млади дизайнери създадоха първите в България облекла за хора
Коментари Харесай

Млади дизайнери създадоха първите у нас дрехи за хора с двигателни проблеми

Седем млади дизайнери сътвориха първите в България дрехи за хора с двигателни усложнения. Така зарадваха седем души, за които е мъчно да намерят подобаващи облекла измежду тези, които се оферират по магазините. Тази вечер на особено ревю те демонстрираха своите мечтани дрехи. Идеята е част от плана " Невидима хубостта " на фондация " Мога самичък ".

Вижте повече в репортажа на Татяна Йорданова.

Цветанка Сопаджиева: В тая количка общо взето човек съвсем и не мечтае. Старите ми фантазии си стоят в главата ми, само че те просто са си фантазии.
Цветанка е един от седемте модела, които се видяха в мечтаното си облекло. И го демонстрираха на всички в особено ревю.
Цветанка Сопаджиева: Когато си привикнал да си единствено в едни и същи облекла, нещата се трансформират, когато някой нещо направи за теб.
Млади дизайнери са сбъднали желанието и на Таня.
Таня Даракчиева: Обичах доста дънки. Обаче като седнах в количката се оказа, че дънките са напълно несъответствуващи за нас.Ани Йотова, дизайнер: Не са задоволително комфортни - твърди, тежки са.
Това не е просто ревю на облекла, а на стремежи.
Таня Даракчиева: Да отивам на спектакъл, да отивам на концерт, да отивам на сватби - да вървя на всички места, където желая. Когато някой човек ни огледа - не да се тормози и не да скланя взор надолу.
С ревюто си младите дизайнери направиха скритата хубост на тези хора забележима.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР