Седем месеца след като парламентът реши военната помощ за Украйна

...
Седем месеца след като парламентът реши военната помощ за Украйна
Коментари Харесай

СЛЕД 7 МЕСЕЦА РЕЗИЛ: Пращаме военна помощ на Украйна

Седем месеца откакто Народното събрание реши военната помощ за Украйна да е единствено за поправки, Народното събрание обърна позицията си и гласоподава поддръжката за атакуваната от Русия страна да бъде за доставки на оръжия.

До решението се стигна с гласовете на ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Български напредък ". " Възраждане " и Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу ", като социалистите даже видяха съображение за акция в пленарната зала - след гласуването депутатите ѝ подвигнаха плакати с надпис " Не на оръжията! Мир ".

Парламентът утвърди решение, с което се разпорежда на държавното управление до месец да показа каква военна помощ може да се окаже на Украйна, като тя е съобразена с опциите на България. Правителството също по този начин ще би трябвало да поддържа желае на Украйна против Русия за нарушение на човешките права.

Дебатът продължи към четири часа, като в него с изключение на офанзиви сред съперници, не липсваха и офанзиви сред някогашни сътрудници. Очаквано, най-интензивни в изявленията бяха депутатите на " Възраждане ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР