Седем кандидати подадоха оферти за изграждане на Единната система за

...
Седем кандидати подадоха оферти за изграждане на Единната система за
Коментари Харесай

Седем са кандидатите за изграждане на туристическата система за 1 млн. лв.


Седем претенденти подадоха предложения за създаване на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) с планирана стойност 1 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Това стана ясно при отваряне на предложенията им, оповестиха от Министерството на туризма без да показват имената на участниците. Те ще станат ясни при отварянето на ценовите им оферти, прецизираха от ведомството.

Единната система за туристическа информация, която е заричане на министъра на туризма Николина Ангелкова от предходния й мандат, има за цел да свърже регистрите на хотелите с Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и общините.

По процедура в този момент следва да бъде изработен обзор на документите за допустимост, а по-късно да се преглеждат техническите предложения. Ценовите оферти ще бъдат отворени единствено на тези претенденти, които дават отговор на условията.

Избраният реализатор ще има период от 6 месеца да построи и вкара в употреба единната система.

ЕСТИ ще свърже в действително време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, Министерството на вътрешните работи, Националната организация за приходите и общините.

Системата ще усъвършенства събираемостта на постъпленията от туристическата активност. Очаква се ЕСТИ да способства за по-голяма сигурност и за ограничение на сивия бранш в туризма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР