Седем хиляди лева заплата даде депутат от партията на Слави

...
Седем хиляди лева заплата даде депутат от партията на Слави
Коментари Харесай

Депутат на Слави даде 7 бона заплата на свой човек

Седем хиляди лв. заплата даде народен представител от партията на Слави Трифонов ИТН на собствен помощник посредством парламентарната комисия, която ръководи. Става въпрос за Кирил Симеонов - началник на органа за електронно ръководство в Народно събрание, който бе и участник в едно от изданията на риалити шоуто " Биг Брадър ". Новоизлюпеният политик е назначил непосредствен другар за съветник в Народно събрание за впечатляващата сума от 7 хиляди лв. за интервал от едвам 7 месеца. 

Ако сумата бе разграничена по работни дни - 20 за един месец, нямаше да е фрапираща. Но в действителност в заданието, публично оповестено на страницата на Народното събрание, излиза наяве, че Давид Асенов е нает да работи за апетитната заплата за 2 дни седмично, неразбираемо по какъв брой часове. 

Консултантска активност в областта на осведомителните технологии и софтуерното инженерство в Комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии - 2 пъти седмично, като се сформира седмичен доклад за осъществената работа, е тематиката, избрана за работа от възложителя - депутата от Има Такъв Народ. 

Варненският съветник е бил нает на 8 април и ще продължи да се грижи за конфигурациите до 8 ноември.

Справка на Lupa.bg разкри, че Асенов е член на Районната изборна комисия в морската столица, както и притежател на компания, занимаваща се с създаване, дизайн и поддръжка на интернет страници, разбработка, продажба и поддръжка на програмни артикули и системи, както и консултантски услуги. 

За работата си в парламентарната комисия той де факто ще получава към 130 лв. дневно, защото август е почивен за депутатите по устав. Двамата със Симеонов са " градски " - от Варна. 

Освен него по контракти за осъществяване Кирил Симеонов е назначил и специалист по киберсигурност, който обаче получава надалеч по-скромно заплащане - 400 лв., разпределени сред 8 месеца, както и документална експертка, която ще се грижи за архивите против 33 лв.. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР